"

Skådespelare

1989 började Kerstin arbeta med Teater Sörmland.

Teater Sörmland är en fri teatergrupp som tidigare hette Teatergruppen Småfolket. Se dess historia på www.teatersormland.nu.

Möss & MänniskorSom första roll fick hon gestalta Rita. En flicka på gården som ville ha någon att övningskyssas med. Hon dubblerade roller i denna pjäs, som hette Rymmarna, och spelade också överklassmamman som  kände sig ensam.

Sedan dess har Kerstin fått gestalta fler unga flickor, mödrar, tanter och  bagladies. Men även grisar, kaniner , sköldpaddor, gamla gubbar och tonårskillar.

” Att jobba i fri grupp är underbart. Ordet ´fri´ stämmer här. Vi får möjlighet att gestalta många olika spännande karaktärer. Det är inte så fastspikat med vilka som gestaltar vem – något man kan se dåochdå på andra teatrar.”

 

Vad är drivkraften hos dig som skådespelare?  ”  Jag vill berätta. Jag vill få andra att öppna ögonen – inte bara ögonen förresten – att öppna alla sinnen. Jag vill berätta om hur livet kan se ut för olika människor. Drama är ett underbart redskap för detta. I denna process vill jag göra en så riklig gestaltning som möjligt. ”

 

 

 

1997 uppförde Teater Sörmland för första gången pjäsen om Nyköpings Gästabud. Kerstin spelade rollen som Drottning Märta. En Lady MacBethinspirerad karaktär som inte drar sig för att fängsla kungens bröder för att säkra sonens framtid som tronarvinge. Kerstin har efter detta spelat samma roll under många år men har också valt att dela rollen med andra. Efter några års frånvaro från borggården på Nyköpingshus spelades historien upp igen. Nu berättas detta i musikalform och Kerstin har skrivit många av sångtexterna.

Kerstin rekommenderar www.gastabudet.nu eller facebookgruppen: Nyköpings Gästabud- Teater Sörmland

Se en film om 2011-års Gästabud på:                        www.sn.se/nyheter/nykop​ing/1.1104919