"

Arkiv september, 2014

Inspirerande Livsstil

från Extra

Den 11-12 oktober 2014 kommer jag delta på Inspirerande Livsstilsmässa på Nyköpingshus.

Jag är även en av grundarna till Damernas EventByrå, som arrangerar denna mässa. Tillsammans med Eva Ljungqvist, Ingela Ljung, Åsa Landqvist och Kerstin Aviander startades Damernas EventByrå för att arrangera event och mässor. Vi gör de eventen som vi själva gärna vill besöka!

Det går också att läsa mer på www.inspirerande.nu

Kom och låt dig bli inspirerad!

 

Medberoende

Medberoende handlar inte bara om att vara anhörig till en missbrukare.xid4483671_puppet

Jag tänker att ämnet är bredare än så. Det handlar om att vi anpassar oss till någon annan och lägger våra egna behov åt sidan.

Det börjar med en förälder. Kanske har den ett missbruk – eller så har de ett osunt leverne, kanske är psykiskt instabila, kanske utmattade eller deprimerade, eller så pågår nåt annat med dem som gör att du blivit den som vill skapa harmoni i hemmet? Så att DU får det lugnare hemma. Också.

Du lägger dina behov, din vilja och dina önkemål åt sidan för att ge tiden och energin åt någon annan?

Det har alltid varit så. Du vet inte något annat sätt att vara så det här livet är normalt för dig.

Sen i vuxen ålder hittar du någon annan att lägga din energi på. Du hittar någon annan att anpassa dig till. Oftast en partner. Eller en jobbarkompis. Eller någon annan? Du har ju inte lärt dig att lyssna på dina egna behov och önskemål så självklart blir det lättare att ägna dig åt någon annan.

Allt detta sker omedvetet. Återigen. Du vet inget annat sätt att leva.

Tills du frågar dig en dag – Vem är JAG? Vad VILL JAG? Vilka behov har JAG?

Om det är svårt att lära sig att hitta sig själv så finns det hjälp. Det behöver inte alls vara hemskt och kämpigt och bara fyllt av tårar att jobba med sig själv. Tvärtom. Det kan faktiskt vara en FANTASTISK upptäckt att lära känna den härliga person du är! Som att få en ny kompis!

 

frihet

Se programmet ikväll på svt: http://www.svt.se/djavulsdansen/beroende-och-medberoende-i-en-djavulsdans