"

Relationerna sätts på prov under julen…

Gissar att vi är många som önskar att julen bjuder på magi. Gärna i form av relationer som fungerar perfekt. Att alla är glada och snälla mot varandra och att vi förstår varandra hela tiden så inga konflikter uppstår. Tyvärr fungerar det inte alltid så. Vi kan inte trolla fram goda relationer en gång om året.

tomten-ar-far-till-alla-barnen_193851013

Relationer är färskvara och måste hela tiden underhållas och uppdateras. För att kunna underhålla relationer behövs tid och tålamod. Så vad får oss att tro att relationer som kanske inte ägnats så mycket uppmärksamhet under året helt plötsligt ska fungera? Det vore synnerligen magiskt om det fungerade perfekt.

Nu ska vi inte vara alltför pessimistiska. Vi människor är duktiga på att ´hålla färgen´ också. Dvs vi väljer att inte säga en del saker för det kan dra igång en jobbig diskussion. Vilket kan vara ett smart beteende under julen.

Här är en tänkvärd artikel på temat…

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/forsok-forsonas-men-inte-pa-julafton_4212093.svd

Leave a Reply